Woorden over mijzelf

 

Ik ben Simone Döbber-Snijders, getrouwd en moeder van 3 kinderen.

 

Van kinds af aan ben ik geboeid door het mysterie van de dood. Als je doodgaat, leef je dan alleen verder in de harten van je dierbaren of is er ergens een plek waar je naar toe gaat? Ik weet het niet. Ik hoop en geloof dat er meer is. Dat je wordt opgenomen, ergens thuis bent of aan de overkant... Dat er een plek bestaat waar liefde is, vrede en rust. Ik noem mezelf modern katholiek en heb een vrije en open manier van denken, spreken en geloven. Ik ben erg toegankelijk en leef vanuit mijn gevoel.

 

Als parochiaan blijf ik mij vrijwillig inzetten voor de locatie Geesteren(ov.)

Mijn eerste ervaring was als lectrice bij eucharistievieringen. Daar kwamen later woord- en communievieringen en avondwakes bij. Om mijn geloof meer handen en voeten te geven heb ik mij verdiept in uitvaartvieringen. Hiervoor heb ik een certificaat behaald waardoor ik in december 2010 ben geïnstalleerd als voorgangster bij uitvaarten in de Pancratiuskerk in Geesteren(ov.) 

Sinds kort ga ik ook voor in afscheidsvieringen in de avond. Dit is een combinatie van een avondwake en een uitvaartviering. 

 

Wat heeft mij doen besluiten om als freelance voorgangster te gaan werken...

Van mijn passie mijn beroep maken, dat is mijn grootste wens. Ook van mensen buiten Geesteren krijg ik vaak de vraag of ik wil voorgaan bij uitvaarten. Aan deze wens wil ik graag voldoen.

Er bestaat een taal die iedereen begrijpt. Dat is de taal van de geestdrift, dingen die je doet met hart en ziel. Op zoek naar iets wat je wilt of waar je in gelooft.  Ik kan in dit werk mijn ziel en zaligheid kwijt.  Er zijn voor een ander.....ik voel het als een roeping dat ik deze weg op moet gaan.